top of page

OVER RUIG

3950febb-6d10-4d09-ae64-267635c0ace0.JPG

Aangenaam! Ik ben Ivar Kraaijevanger, oprichter en creative director van Buro Ruig. Tijdens mijn bachelor werktuigbouwkunde had ik zelf een 3D printer en daarmee was ik één van de eerste 3D print fanaten in Utrecht. Door hiermee te experimenteren en kleine opdrachten te doen, is mijn passie voor 3D-printen alleen maar gegroeid. Vervolgens heb ik gedurende mijn master Industrial Design (TU/e) de stoute schoenen aangetrokken en Buro Ruig opgericht.

 

Inmiddels ben ik vijf jaar verder en heeft Buro Ruig interessante en indrukwekkende projecten op haar naam staan. Zelf krijg ik er nog steeds energie van als ik een ontwikkeltraject van voor tot achter mag doorlopen, door met iemand mee te denken en mijn creativiteit in te zetten om een hulpvraag om te vormen tot een tastbaar product. 

 

Met Buro Ruig wil ik laten zien dat 3D-printen toegankelijk is voor iedereen. Daarnaast geloof ik in de kernwaarden lokale productie, duurzaamheid en sociaal ondernemen. Voor mijn projecten gebruik ik biologisch afbreekbaar of gerecycled materiaal, bestaande uit aardappel- en maiszetmeel. Mijn materialen zijn daarmee milieuvriendelijker dan traditionele kunststoffen. Ook produceert Buro Ruig lokaal en werk ik samen met andere lokale ondernemers. Op deze manier minimaliseer ik de belasting op het milieu en kan ik verantwoorde producten aanbieden. 

Ben je geïnspireerd door mijn verhaal en ben je benieuwd wat Buro Ruig wat voor jou kan betekenen, vul dan hier het contactformulier in.

Als je graag een Ruig product wil bestellen, zoals een 3D-geprinte Domtoren, klik dan hier om een kijkje te nemen in onze webshop.

bottom of page